Authentication problem trying to get service catalog in WebIDE

Hi all!

I’m having a problem getting a service catalog from the Data Connection tab when creating a new Fiori App from a template. The service catalog I want to use is a HTTP destination I’ve created type onPremise using cloud connector that I’ve checked connection in the destination tab and it connects successfully.

The problem is when I select the service catalog from the dropdown menu it ask me for credentials, and I tried all the credentials I have with no luck.

In the cloud connector I have only one resource defined for the virtual host with URL path:

/sap/opu/odata

and access policy:

Path and all sub-paths

Also, if i paste the URL in the browser it also ask me for credentials. This is the URL:

https://webide-<ACCOUNT>trial.dispatcher.hanatrial.ondemand.com/destinations/<DESTINATION>/sap/opu/odata/IWFND/CATALOGSERVICE;v=2/ServiceCollection?sap-client=300$format=json

My destination configuration is defined like this:

Properties:

Type = HTTP Location ID = <OUR LOCATION ID> URL = <Virtual URL configured and working in Cloud Connector> Proxy Type = OnPremise Authentication = BasicAuthentication User = <Backend User working in SAPlogon> Password = <Backend Password working in SAPlogon>

Additional Properties:

CloudConnectorLocationId = <OUR LOCATION ID> sap-client = 300 WebIDEEnabled = true WebIDESystem = <OUR IDE SYSTEM> WebIDEUsage = odata_abap,dev_abap,ui5_execute_abap

Thanks in advance!

Ignacio de la Torre

Hi all! I'm having a problem getting a service catalog from the Data Connection tab when creating a new Fiori App from a template. The service catalog I want to use is a HTTP destination I've created type onPremise using cloud connector that I've checked connection in the destination tab and it connects successfully. The problem is when I select the service catalog from the dropdown menu it ask me for credentials, and I tried all the credentials I have with no luck. In the cloud connector I have only one resource defined for the virtual host with URL path:…

Authentication problem trying to get service catalog in WebIDE

Very Helpfull

User Rating: Be the first one !
Doctor Asked on May 24, 2017 in SAP PORTAL.
Add Comment
2 Answer(s)

    I had this issue earlier.

    I had this issue, whenever the password maintained in the destination file is not the right one. So I would suggest you to double chekc that password.

    Add Comment

      Hi Ignacio,

      The user and password are for your backend (Gateway or ERP). Please check you can logoon to your backend via SAPGUI.

      If the client is not default one, you can add sap-client parameter in the destination setting.

      Regards,

      Masa / SAP Technology RIG

      Add Comment

      Your Answer

      By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.